Facility Box STRAATmuseum

STRAAT / international street art museum

Street Art Today realiseert momenteel met BMB (Mediawharf B.V.) het grootste street art museum ter wereld op het NDSM terrein in Amsterdam.

Het museum wordt gehuisvest in de voormalige lasloods. Vroeger werden in de Lasloods, de “kathedraal van NDSM”, reusachtige scheepsonderdelen in elkaar gelast die als schip of romp de immense blauwe deuren uit kwamen rollen. Klaar voor de helling, klaar voor het water. De rails door de loods en de nog werkende productie kranen verraden een ongelooflijke productiekracht.

Hier zal in de zomer van 2019 het grootste street art museum ter wereld haar deuren openen, zowel qua oppervlakte, kunstvorm als collectie.

Het rijksmonument is ongelooflijk uitdagend maar ook complex. Stap voor stap wordt de Lasloods klaar gemaakt voor gebruik. Het monument wordt in ere hersteld en gerenoveerd zonder dat er grote ingrepen nodig zijn.

Het street art museum zal met haar imposante werken en dynamische bezoekers de Lasloods nieuw leven inblazen – een culturele hotspot voor iedereen! Je ruikt het staal nog, je voelt de energie!

De hal zelf had vanzelfsprekend geen eigen voorzieningen. In het verleden is hiervoor het kopgebouw aangebouwd. Op eenzelfde inspirerende wijze hebben wij de Facility Box ontworpen. Een uniek abstract volume, autonoom geplaatst in de hal. Deze box maakt de overgang tussen twee werelden mogelijk. Daarnaast wordt plaats geboden aan de nodige voorzieningen, zoals o.a. bezoeker toiletten, garderobe en tentoonstellingsruimten. Vanaf de bovenste verdieping is er een fantastisch panoramisch zich in het hart van de “kathedraal’.

Het project is volledig opgezet in Revit, waarbij middels o.a. design options verschillende modellen en fasen inzichtelijk zijn gemaakt. Door de 3D implementatie in het bestaande rijksmonument, is voor alle stakeholders meteen duidelijk hoe deze nieuwe toevoeging zich in de ruimte verhoud.

OpdrachtgeverBMB(MBMB ontwikkelingdiawharf B.V.)IJ-hallenIJ-hallenmediawharf
AannemerRegiobouw
StatusGerealiseerd

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie