Restauratie – Appartementencomplex

In opdracht van Libra vastgoed hebben wij in Den Haag het pand op de hoek Lutherse Burgwal en Gedempte Burgwal herontwikkeld.

Het pand valt onder Rijks beschermd stadsgezicht en verkeerd in een bouwkundig matige staat. In de bestaande situatie zijn er 3 appartementen, een woning en een winkel in gehuisvest.

In het door ons ontwikkeld plan hebben we nu 6 royale appartementen op de verdiepingen en één winkel op de begane grond. Met het creëren van één centrale toegang en dito trappenhuis, is er in de nieuwe situatie meer (verhuurbare) woonruimte en minder verkeersruimte ontstaan.

De gevels worden gerestaureerd waarbij de 19e eeuwse T-ramen in een moderne variant weer worden terug gebracht. Het pand wordt inwendig nagenoeg volledig gestript, geïsoleerd en bouwkundig aangepast. De bestaande kapconstructie word geheel vernieuwd, met een steilere dakhelling om meer ruimte te krijgen voor de twee bovenste penthouses. Deze woningen krijgen eveneens toegang tot een riant eigen, nieuw te realiseren dakterras met uitzicht over het historisch centrum van Den Haag.

We hebben de benodigde vergunningen en procedures bij de gemeente Den Haag begeleid en de omgevingsvergunning voor het plan is inmiddels verleend. Uitvoering zal begin 2014 worden opgestart.

OpdrachtgeverLibra Interantional Vastgoed bv
AannemerBouwbedrijf Meijvogel
StatusGerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie