Bibliotheek Zeeveld

Voor duinboerderij Zeeveld hebben wij de bestaande entree ruimte opnieuw vormgegeven tot inspirerende bibliotheek aansluitend op het authentieke karakter van Jan XVII, maar met een moderne twist. De ruimte biedt nu gelegenheid voor een tweetal stiltewerkplekken en een conversatieruimte voor kleine groepen.

Zeeveld, een oude hofstede met een rijke historie, is een eeuwenoude duinboerderij, prachtig gelegen in het Noordhollands Duinreservaat bij Castricum.

Eind vorige eeuw gaf de provincie de hofstede in erfpacht aan stichting Jan XVII. Aan het rijke verleden van de boerderij werd hiermee de functie van monastiek centrum toegevoegd.

In de oude boerderij kwam een kapel, bijgebouwd werd een gastenverblijf. De twee locaties zijn met elkaar verbonden door een serre met planten en grote en kleine luidklokken.

OpdrachtgeverStichting Jan XVIIDuinboerderij Zeeveld
AannemerAC Borst bouw
StatusIn uitvoering
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

 1. VWENCA
  10 oktober, 2022 at 09:12

  Geachte heer Van Gelder,

  U dient hiervoor contact op te nemen met Zeeveld.
  https://www.zeeveld.nl
  Wij zijn zelf een architectenbureau en geen onderdeel van Zeeveld.

 2. Wim van Gelder
  28 september, 2022 at 10:38

  Beste mensen, Ivm een verhuizing naar een kleinere locatie heb ik geen ruimte meer voor de meeste van mijn spirituele boeken. Ik zoek een adres waar deze boeken welkom zijn. Een vriendin van mij tipte me dat dat bij jullie zou kunnen zijn. Het gaat om ongeveer 100 boeken. Ik kan ze brengen op een moment dat jullie schikt. Is dat mogelijk?

Geef een reactie