Tuinpaviljoen – Akersloot

De opdrachtgever kwam bij ons met het verzoek zijn woning levensloop bestendig te maken.

Op basis hiervan hebben wij een plan gemaakt voor een aanbouw met voor minder validen geschikte slaap- en badkamer op de begane grond. De slaapkamer is nu nog tuinkamer, maar kan als dat nodig is eenvoudig worden getransformeerd naar een royale slaapkamer met zicht op de tuin. Ook de overgang van de woning naar de aanbouw is aangepast, de voormalige berging is een riante hal geworden. Met was-, droogruimte en technische voorzieningen netjes weggewerkt in een inbouwkast. Deze inbouwkast en de -kast in de tuin-/slaapkamer is eveneens door ons ontworpen.

De gevels zijn onderhoudsarm ontworpen met western red ceder geveldelen, zinken dakbedekking en aluminium kozijnen. De grote aluminium schuifpui laat veel licht toe in de kamer, de verplaatsbare aluminium buiten jaloezieën geven schaduw als en waar dit nodig is. Door de hoge kap met ramen in de nok is de uitbouw erg licht en kan in de zomer de warmte op een natuurlijke manier worden weg geventileerd.

Het ontwerp is binnen de regels van vergunningsvrij bouwen gerealiseerd, dit heeft tijd en gemeentelijke leges (geld) bespaard.

Akerbouw heeft deze fraaie aanbouw voor de opdrachtgever gerealiseerd.

Film

Film van ontwerp tot realisatie tuinpaviljoen

OPDRACHTGEVER : Particulier
AANNEMER : Akerbouw b.v. – Project pagina op site aannemer
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie