Brink Staete – Heiloo

Appartementencomplex Brink Staete was een enigszins gedateerd, organisch gegroeid appartementengebouw in het centrum van Heiloo.

In samenspraak met de opdrachtgever hebben wij het gehele complex onderhanden genomen, opgeknipt in fasen.

Achterzijde en appartementen

Hierbij is kritisch naar de ontsluiting van alle woningen gekeken. Het verhuurbaar oppervlak is geoptimaliseerd op basis van de huurpunten. Tevens is het hele complex brandweer-, bouwbesluit en veiligheidstechnisch tegen het licht gehouden. Waar het mogelijk was om technische of esthetische verbeteringen door te voeren is dit gedaan, daarbij zijn alle vloeren, wanden en daken na-geïsoleerd. Ook zijn aan alle woningen een zo maximaal mogelijke buitenruimte toegevoegd. De volledige achterzijde, inclusief de balustraden ingepakt met vergrijst houten delen. Dit levert modern, maar bovenal rustige aanblik op.

Voorzijde

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de facelift van de voorzijde. Hierbij is een knipoog gemaakt naar het verleden. Oorspronkelijk stonden op deze plek aan de Kennemerstraatweg namelijk een drietal kleine idyllische pandjes. Het verleden krijgen we niet meer terug, de panden zijn gedurende de tijd langzaam opgegaan in het bestaande complex. (Tijdens het bouwproces vonden we nog een stukje van de oorspronkelijke topgevel.) Maar de driedeling is teruggebracht. Daarbij is (om budgettechnische redenen) de karakteristieke bouwvorm van het pand gebleven, maar zijn de gevels gerestyled. Aansluitend op de achterzijde, wordt ook de voorzijde ingepakt met houten delen.

AANNEMER : Offeringa Aannemersbedrijf
OPDRACHTGEVER : Particulier
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie