De Pakhuyzen – Rijnsburg

De Pakhuyzen een ontwikkeling van 24 woningen, gebaseerd op de rijke bollenhistorie en met het bloemrijke heden van Rijnsburg in gedachten.

Een aansprekend nieuwbouwplan in moderne pakhuisstijl,  met een nostalgische knipoog. De 24 woningen zijn verdeeld over drie blokken van acht riante geschakelde woningen met woon- werk mogelijkheid. Elk blok bestaat uit een schakeling van vier type woningen. Voor alle woningen is uitgegaan van eenzelfde basis plattegrond. Zo is met deze uitwerking een divers en gevarieerd gevelbeeld gecreëerd, aansprekend in diversiteit, maar toch gezamenlijk een eenheid.

24 riante woon-/werkwoningen, type De Pakhuyzen

 • Ruime woningen vanaf 148 m² gebruiksoppervlakte aan het Oegstgeesterkanaal
 • Wonen en werken op één locatie
 • Riante tuin op het zuidwesten
 • Dichtbij het dorpscentrum van Rijnsburg
 • Uitbouw aan achterzijde over één, twee of drie lagen mogelijk!

Hoog afwerkingsniveau:

 • Vloerverwarming op begane grond
 • Luxe sanitair en tegels
 • Badkamer tot aan het plafond betegeld
 • Dubbele massieve bouwmuren met luchtspouw voor extra isolatie
 • Houten buiten én binnen kozijnen
 • Zonnepanelen op het dak.

 

Wonen met vrij uitzicht

De drie blokken van acht woningen van De Pakhuyzen zijn gelegen aan de Bankijkerweg, aan de noordoostzijde van Rijnsburg langs het Oegstgeesterkanaal. Parallel aan de Bankijkerweg wordt een ventweg met parkeerplaatsen aangelegd. Deze wordt ingericht als een ruime woonstraat met veel groen. Alle woningen krijgen tevens een parkeerplaats op eigen terrein.

Aan de achterzijde hebben de woningen een tuin die doorloopt tot het fietspad langs het Oegstgeesterkanaal. Deze diepe tuinen zijn gelegen op het zuidwesten waardoor u de hele dag kan genieten van de zon! In de tuin is een berging aanwezig voor het stallen van fietsen en het opbergen van uw tuinmeubelen en -gereedschap.

Stijlvolle woningen met optimaal wooncomfort

Via de voorzijde betreedt u de woning, waarna u in de ruime hal met toiletruimte en meterkast komt. Vanuit de hal komt u in de woon-/eetkamer met trapkast en keuken aan de voorzijde. De openslaande deuren in de woonkamer geven toegang tot de ruime op het zuidwesten gelegen tuin met berging. De begane grond wordt standaard voorzien van vloerverwarming en heeft een verdiepingshoogte van 2,75 meter!

De eerste verdieping heeft twee ruime slaap- of werkkamers, een separaat zwevend toilet en een ingerichte badkamer met bad, inloopdouche en dubbele wastafel. De badkamer is voorzien van luxe tegelwerk tot aan het plafond. De eerste en tweede verdieping hebben een hoogte van 2,71 meter.

Op de tweede verdieping zijn nog eens twee slaap- of werkkamers en een technische ruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger. Optioneel kan de kamer aan de voorzijde in tweeën worden gesplitst waardoor de woning maar liefst over vijf slaapkamers beschikt.

Daarnaast is het mogelijk de woning uit te breiden door middel van verschillende optiepakketten.

Rijnsburg-3-b

Optiepakketten

Optiepakket 1: Het uitbreiden van de woning op de begane grond met twee meter aan de achterzijde, waardoor het netto vloeroppervlakte met ruim 10 m² toeneemt.

Optiepakket 2: het uitbreiden van de woning op de begane grond en de eerste verdieping met twee meter aan de achterzijde, waardoor het netto vloeroppervlakte met ruim 22 m² toeneemt. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een dakterras op het platte dak van de uitbouw te realiseren.

Optiepakket 3: het uitbreiden van de woning op de begane grond, de eerste en de tweede verdieping met twee meter aan de achterzijde, waardoor het netto vloeroppervlakte met ruim 32 m² toeneemt.

 

OpdrachtgeverKB Wonen
StatusGerealiseerd
Project website24 riante woon-/werkwoningen
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie