Dakopbouw woning – Heemskerk

Op de bestaande woning van twee bouwlagen is een alternatieve dakopbouw dan de standaard optie gerealiseerd.

Heemskerk dakopbouw (9)

Een zeer ruime dakopbouw grotendeels in red cedar bekleed met een royaal dakterras. In de dakopbouw bevinden zich een zeer ruime slaapkamer met inloopkast en een lichte overloop naar een tweede slaap- hobbykamer. De kamerbrede schuifpui geeft toegang tot het dakterras met uitzicht over de fraai aangelegde tuin en het achtergelegen park. Het dakterras is omheind met helder dubbel gelaagd glas wat de ruimtelijkheid benadrukt.

Heemskerk dakopbouw (3)

De opbouw is afwijkend ten opzicht van de eerder, tijdens de bouw, gerealiseerde opbouwen, maar wel familie. Het ritme van de naaste gelegen bebouwing wordt overgenomen door het herhalen van de gevelopeningen met eenzelfde vormentaal en positie in de voor- en zijgevels.
Hierdoor sluit de gekozen opbouw ondanks zijn afwijkende vorm logisch aan bij het ritme van herhaling in de straat.

Heemskerk dakopbouw (10)

De gekozen vormgeving gaat de verrommeling van het gevelbeeld tegen. De noodzaak voor het plaatsen van dakkapellen is weggenomen en er ontstaan geen ontsierende metselwerk aansluitingen. Het materiaalgebruik komt overeen met de gebruikte materialen in deze “Terschelling” wijk. Hierdoor definieert de opbouw zich wel als nieuwe toevoeging, de originele hoofdvorm respecterend, zonder uit de toon te vallen.

Heemskerk dakopbouw (6)

OpdrachtgeverParticulier
AannemerPieter de Boer
StatusGerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

1 comment

 1. Harry van Wilsem
  7 mei, 2015 at 09:01

  Marijke Dekker

  “TOP werk geleverd in Heemskerk en dankzij jullie is er een afwijkende opbouw gerealiseerd!

  Wij zijn zó trots op het prachtige ontwerp van onze nieuwe 2e verdieping……en een zeer prettige samenwerking met jullie beiden! ;-)”

  6 mei 2015 – Via Facebook

Geef een reactie