Woning met karakter

Een bestaande twee-onder-één-kap time-capsule uit de jaren 70 wordt volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Alle verdiepingen worden aangepast, waarbij het karakter van de woning behouden blijft en waar nodig geoptimaliseerd.

De woning wordt van boven naar beneden verbouwd. Op zolder worden aan de voor- en achterzijde een dakkapel toegevoegd. (voorzijde vergunningsplichtig, achterzijde vergunningsvrij), daarbij wordt de gehele zolder opnieuw ingedeeld, waardoor drie ruime kamers ontstaan en een royale 2e badkamer.

Op de 1e verdieping wordt een separaat toilet gerealiseerd.

De begane grond wordt aan de achterzijde over de volledige breedte uitgebouwd, waarbij hoofdvorm van de oorspronkelijke uitbouw wordt gerespecteerd en doorgetrokken als tuinkamer. Met deze ingreep wordt de relatie met de tuin geoptimaliseerd en ontstaat een natuurlijke veranda in de privacy van de woning.

Opdrachtgever: Particulier
Aannemer: Vincent Verbouwt
Status: Deels in uitvoering
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie