De Nollen-Oost – Alkmaar

Nieuwbouwproject “De Nollen Oost” te Alkmaar

In het groene hart tussen Oudorp en Sint Pancras, waar ooit zandhevels lagen ontstaan door opwaaiend duinzand is een uniek en landelijk opgezet nieuwbouwproject “De Nollend Oost” gerealiseerd, met een veertiental woningen in 5 verschillende typen.

Het project wordt aan de noordzijde begrensd door de Achterweg en aan de achterzijde door de Herenweg en ligt nabij station Alkmaar Noord en de Noordelijke Randweg.

Modern landelijk wonen

Een nieuwbouw waar duurzaam bouwen hoog in het vaandel staat. Door de zeer hoge gehanteerde energieprestatienorm (EPC 0,4 W/m2K) wordt het energiegebruik tot een minimum beperkt. Mede door het gebruik van zonneboilers en warmtepompenergie.

De luxe uitstraling komt onder andere tot uiting in het hoogwaardig materiaalgebruik en de bijzondere overstekkappen van de woningen. Gecombineerd met de aanwezigheid van grote dakkapellen, opbouwen, zonneboilers en parkeergelegenheid op eigen terrein.

Alle woningen hebben een westelijke tuinligging. Maar liefst 11 woningen zijn gelegen aan een sfeervolle waterpartij. Ruisende rietkragen, fluitende vogels, het geritsel van het vele groen in de nabije omgeving, zullen in samenspel met de riant opgezette woningen bijdragen aan een optimaal wooncomfort.

Kenmerken

De wijk wordt gekenmerkt door de grote diversiteit aan woningen gecombineerd wordt met een hoge mate aan indelingsvrijheden voor de kopers.

Het project bestaat uit zes bouwblokken. Twee blokken van elk vijf luxe geschakelde koopwoningen met daartussen een blok van vijf geschakelde sociale huurwoningen. Door een water gescheiden krijgt het project zijn vervolg. Twee vrijstaande villa’s met in hun midden een royale twee-onder-een-kapwoning. Dit alles levert acht typen, elk intern totaal verschillende woningen op, met elk een eigen gezicht, in een totaal van 19 woningen, waarbij de cohesie in modern landelijke uitstraling blijft bestaan.

OpdrachtgeverPRN bvRNP bv
AannemerAannemersbedrijf R&H BeersSinnige bouw
StatusGerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie