Duinvilla upgrade

Opgaand in zijn omgeving.

Een royale vrijstaande villa in Bergen aan Zee wordt nieuw leven ingeblazen met een rigoureuze ver(nieuw)bouw. De bestaande woning bestaat uit een souterrain met daarboven de begane grond. Voor het nieuwe plan wordt hier een nieuwe 2e verdieping aan toegevoegd. Door te kiezen voor uitgebreide verbouw, in plaats van nieuwbouw, kunnen de bestaande peilhoogtes gehandhaafd blijven. Juist deze niveaus maken de woning zo bijzonder, met zicht op zee vanuit de bestaande woonkamer. De nieuw te realiseren tweede verdieping geeft de woning daarbij een spectaculair uitzicht over duinen en het strand. De woning is zo ontworpen dat deze opgaat in zijn omgeving en vanaf elk niveau en elke kamer een relatie aangaat met zijn directe omgeving, in de vorm van zichtlijnen en toegang tot het duin.

Voor nu en de toekomst.

Door er niet alleen een verdieping op te zetten, maar de woning ook grotendeels opnieuw op te bouwen en de bestaande delen ‘in te pakken’ ontstaat een nieuwe woning, met een knipoog naar wat ooit was. Een moderne woning, energie zuinig en voorzien van alle gemakken van deze tijd.

OPDRACHTGEVER : Particulier
STATUS : Omgevingsvergunning verleend
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie