Giftshop STRAATmuseum

STRAAT / international street art museum.

Met deze grandioze transformatie van de historische lasloods op het NDSM-terrein in Amsterdam, geïnitieerd door IJ-hallen: de geboorte van STRAAT / international street art museum, ’s werelds grootste street art museum. Deze voormalige werkplaats voor scheepsonderdelen komt opnieuw tot leven als een culturele hub met opvallende kunstwerken en een levendige bezoekerservaring.

Onze bijdrage aan dit opmerkelijke project omvat de ontwikkeling van een bijzondere Giftshop, een vrijstaand gebouw naast de eerder ontworpen Facility box. Met een focus op duurzaamheid hergebruiken we voormalige studentencontainerwoningen, waardoor de buitenkant haar ruwe charme behoudt als knipoog naar de industriële geschiedenis van de lasloods. Binnen ontvouwt zich een serene omgeving, harmonieus met de Street Art-exposities.

De Giftshop, verdeeld over drie verdiepingen, biedt een winkelfunctie op de begane grond en eerste verdieping, een galerie en ruimte voor informatieve en educatieve evenementen. De tweede verdieping wordt een museumcafé met een terras dat een weids uitzicht biedt op het hart van de “Kathedraal” en de actuele Street Art-tentoonstelling.

 

 

Dit project, volledig ontwikkeld in Revit, weeft perfect samen met het bestaande rijksmonument. De 3D-modellen bieden stakeholders een visueel begrip van de toevoegingen aan deze historische ruimte. Stap binnen in het STRAATmuseum, waar kunst, geschiedenis en architectuur een verbluffende symbiose vormen.

OpdrachtgeverIJ-hallenIJ-hallen
AannemerRené Sterks Timmerwerken
MuseumSTRAAT / International street art museum
StatusIn realisatie

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Van Wilsem & Cabri background image