Interieur Prinsengracht Amsterdam

Restauratie Prinsengracht

Verbouw van een rijksmonumentaal grachtenpand te Amsterdam.

Voor dit pand hebben we het funderingsherstel, de restauratie en nieuwe indeling van het gehele pand inclusief achterhuis begeleid en ontworpen. Bouwbegeleiding, directievoering, toezicht en oplevering behoorden eveneens tot onze werkzaamheden.

De interieur werkzaamheden bestonden uit: Het realiseren van een nieuwe interne trap die de begane grond en 1e verdieping ruimtelijk met elkaar verbindt. Principe ontwerp van de keuken, als spil voor de woning. Integratie van een inloop-, waskast en badkamer en-suite voor twee slaapkamers. Een nieuwe indeling van de centrale hal, met integratie van extra berging en garderobekast.

In overleg met monumentendienst zijn de buitengevels terug gebracht in de stijl van de 18e eeuw. De kroonlijst, alle goten en de schoorsteen zijn gerestaureerd. De binnenzijde van het pand is voorzien van een nieuwe indeling met toepassing van authentieke details. Onder andere werd een historische lambrisering gedemonteerd en herplaatst. De schuiframen en kozijnen zijn hersteld en waar nodig vernieuwd. Tevens zijn de oorspronkelijke raamverhoudingen met roede verdeling weer toegepast. Door de scheefstand van ongeveer 14cm was dit een uitdagende klus voor ons en de aannemer.

De restauratie- en verbouwingswerkzaamheden zijn in bouwteam verband met Akerbouw uitgevoerd, met een prachtig eindresultaat als gevolg!

Film

Film Schets Ontwerp – Restauratie – Renovatie – Verbouw Prinsengracht 

 

OpdrachtgeverParticulier
AannemerAkerbouw bvprojectpagina
StatusGerealiseerd

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie