Een stil juweeltje – Castricum

Het is een ‘one of a kind’ huis. Eigenlijk niet te categoriseren. Het is van binnen naar buiten gedacht. Het doet niet na hoe een huis ‘hoort’ te zijn, maar is huis. Heel erg zichzelf. Oorspronkelijk. Het gaat dus aan mooi of niet mooi voorbij. Het wordt ook pas bijzonder bij nadere beschouwing, het dringt zich niet op, maar houdt zich ook niet in. Het is een optelsom van verlangens en inzichten en kennis die ook weer veel meer is dan die som der delen.

BFTB20140611-7536-bewerktsmall

Een stil juweeltje in de Bakkummerstraat

BFTB20140611-7509small

De levensbestendige woning ‘Heerlijkheid’past met zijn eigentijdse metselwerk naadloos in zijn omgeving en steekt tegelijk subtiel af. Traditionele rijke detaillering in het oorspronkelijke straatbeeld is met een knipoog teruggebracht. Resulterend in een ‘Bakkums chalet’ met een speels lijnenspel en aansprekende traditionele materialen. Wonen, werken, leven, genieten komen samen. Vanuit elk punt in de woning is er een relatie met buiten, interieur en exterieur vullen elkaar aan. Woonruimten vloeien naadloos in elkaar over, resulterend in een nieuw woonconcept. Het interieur is rustig in neutrale, natuurlijke tinten met een helder lijnenspel. Verticale, diepliggende ramen geven minimale inkijk, met maximale daglicht toetreding. De woning opent zicht, schijnbaar grenzeloos naar de tuin. Aansluitend een garage met veranda, waar volop kan worden genoten van de zwoele zomerzon.

Deze woning is gerealiseerd met een totaalopdracht, waarbij wij het ontwerp, in- en exterieur, vergunningstraject en bouwbegeleiding in bouwteam verband hebben verzorgd.

Films

Film Ontwerp + Interieur voorstel Klassiek – Moderne woning

Film Definitief Ontwerp Klassiek – Moderne woning

 

OpdrachtgeverPariculier
AannemerAC Borst bouw
InterieurAll int
StatusGerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie