Nul op de meter

Wij zijn actief betrokken bij de uitwerking en realisatie van diverse ‘nul-op-de-meter’ of ‘bijna nul-op-de-meter’ renovaties en verbouwingen. Dit doen wij in samenwerking met diverse bouwpartners, waaronder energiecoöperatie Calorie.


IN ZEVEN STAPPEN NAAR NUL OP DE METER

In samenwerking met CALorie en andere team partners bieden wij een traject aan om uw woning nul op de meter te maken.

NUL OP DE METER: GOED VOOR UW PORTEMONNEE EN HET MILIEU

Als u uw woning wilt verbouwen, overweeg dan ook meteen maatregelen te treffen om uw energieverbruik te reduceren: het liefst richting nul. Zodat u minder betaalt of zelfs geld ontvangt indien u meer energie opwekt dan zelf verbruikt. Maar waar begint u? Welke producten en toepassingen sluiten naadloos aan op uw persoonlijke woonsituatie en energiebehoefte? En wat kost het om van uw huidige woning een zogeheten Nul op de Meter woning te maken?

WIJ HELPEN U GRAAG NAAR NUL OP DE METER

CALorie wil als energiecoöperatie van, voor en door de bewoners van de gemeente Castricum dat Castricum in 2030 energieneutraal is. Als we met z’n allen onze eigen energie opwekken, kan dat ook. We helpen u graag Nul op úw Meter te realiseren. We hebben er ervaring mee, kennen de mogelijkheden, valkuilen en wetgeving. We weten welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn en werken samen met lokale specialisten, aannemers, architecten, bouwkundigen en adviseurs. Gedurende het proces begeleiden wij u van A tot Z.

WAT IS EEN NUL OP DE METER WONING?

 In een Nul op de Meter woning (NOM) wekt u zelf op duurzame wijze de benodigde elektriciteit en warmte op. Uw huis wordt, dankzij alle duurzame voorzieningen, comfortabeler en meer waard.

ALLES BEGINT MET EEN ‘GESPREK AAN DE KEUKENTAFEL’

Uw streven naar een NOM woning begint met een oriënterend gesprek bij u thuis waarbij uw woon- en verbouwwensen centraal staan. Samen met een adviseur van CALorie bespreekt u uw woonwensen en bekijkt u welke voorzieningen u al heeft: dubbele beglazing, spouwmuurisolatie, zonnepanelen etc. We bespreken uw budget, de eventuele subsidies en financieringsmogelijkheden. De resultaten van deze WoonQuickScan staan in een rapport dat u van ons krijgt. De kosten van zo’n eerste oriëntatie zijn € 60,50 inclusief BTW voor leden (u bent al lid voor € 20,- p/j).

 

CALORIE WOONQUICKSCAN AANVRAGEN

 

ONS NOM AANBOD: CONCREET VAN A TOT Z

 Wilt u uw verbouw- en energieplannen met ons realiseren? Dan stellen we een zogenaamd ‘NOM aanbod’ op. Daarin zijn alle aspecten, wensen en mogelijkheden tot in detail beschreven:
  • Energieberekeningen
  • De kosten van de extra verbouwmaatregelen
  • Tekeningen van de verbouwing
  • Detaillering van alle maatregelen
  • Kosten-batenanalyse
  • Planningen
  • Opties voor onderhoud en monitoring
  • Eventueel door de uitvoerder aangeboden Energie Prestatie Garantie

Het NOM Aanbod kost u tot en met 31 mei 2018 € 1.500,- inclusief BTW. Dat bedrag krijgt u terug als u groen licht hebt gegeven voor de werkzaamheden. Met het NOM Aanbod heeft u een waardevol document in handen.

BOUWEN OP EEN STERK NUL OP DE METER TEAM

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie