Woning Bakkummerstraat

Het ontwerp van deze duurzame klassiek-moderne woning is op maat gemaakt binnen het delicate dorpsgezicht van Bakkum.

tn_BFTB20140611-7607

“Ontwerp een nieuwe woning passend binnen het kleinschalige dorpsgezicht van Bakkum, aansluitend op ons programma van eisen en persoonlijk karakter.” Dat was, in het kort, de vraag waar de opdrachtgever mee kwam.

tn_BFTB20140611-7612

Op het bouwvlak stond een kleine vervallen woning, met winkelruimte. Deze is gesloopt, waarbij voor de nieuwbouw in hoofdlijnen de oorspronkelijke contouren zijn aangehouden en een eigentijds ‘Bakkums chalet’ is gerealiseerd. Ondanks de grootte van de woning ca. 9x12m, oogt de woning passend binnen de dorpse korrelgrootte van Bakkum. Op een creatieve manier is een moderne levensloopbestendige woning gerealiseerd, met de mogelijkheid van een bad-, slaapkamer en inloopkast op de begane grond, die de sfeer van nostalgie uitademend.  Door met een eigentijdse rode steen aan te sluiten op de omliggende bebouwing, gaat de nieuwbouw volledig op in de straat. De veelvuldig in de straat aanwezige spekbanden, zijn met een knipoog teruggebracht in het metselwerk.

tn_BFTB20140611-7477

Van binnen naar buiten ontworpen, daarmee kenmerkt zich deze woning. Vanuit elk punt in de woning is er zicht naar buiten. Met de verticale relatief smalle, diepliggende ramen, is er nagenoeg geen inkijk van buiten, maar de daglichttoetreding is optimaal. De woning opent zich aan de achterzijde en creëert een bijna grenzeloze overgang tussen binnen en buiten. Aansluitend op de woning is in de achtertuin een garage met veranda gerealiseerd. Op het platte dak van de woning zijn zonnepanelen geplaatst, is de woning voorzien van een eigen warmtepomp systeem en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Deze woning is gerealiseerd met een totaalopdracht, waarbij wij het ontwerp, in- en exterieur, vergunningstraject en bouwbegeleiding in bouwteam verband hebben verzorgd.

Films

Film Ontwerp + Interieur voorstel Klassiek – Moderne woning

Film Definitief Ontwerp Klassiek – Moderne woning

 

OpdrachtgeverPariculier
AannemerAC Borst bouw
InterieurAll int
StatusGerealiseerd

 

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

 1. vanwilsemcabri
  29 oktober, 2013 at 16:32

  Geachte heren Van Wilsem en Cabri,

  Via via ben ik op jullie Facebook pagina terecht gekomen, en wou middels dit bericht alleen even melden dat ik erg onder de indruk ben van jullie ontwerpen. Wij zijn veel langs de duurzame woning in Bakkum gereden toen wij een bouwproject in Egmond Binnen hadden. Ik vind het een erg mooi ontwerp en het is in de uitvoering mooi tot zijn recht gekomen.

  Succes met de onderneming en de verdere projecten!

  Met vriendelijke groet,
  Nick Groen – Bouwbedrijf Groen

 2. vanwilsemcabri
  22 oktober, 2013 at 19:34

  Het is een ‘one of a kind’ huis. Eigenlijk niet te categoriseren. En dat zie ik wel zo graag. Het is van binnen naar buiten gedacht. Het doet niet na hoe een huis ‘hoort’ te zijn, maar is huis. Heel erg zichzelf. Oorspronkelijk. Het gaat dus aan mooi of niet mooi voorbij. Het wordt ook pas bijzonder bij nadere beschouwing, het dringt zich niet op, maar houdt zich ook niet in. Het is een optelsom van verlangens en inzichten en kennis die ook weer veel meer is dan die som der delen.

  Een stil juweeltje in de Bakkummerstraat.

  Complimenten!

  Thomas van Kleef

Geef een reactie