De lange akkers – Limmen

Een sfeervolle buurt met allure

Ter plaatse van de voormalige Lange Akkers, wordt een inbrei-locatie gerealiseerd in klassieke 30-jaren stijl.

Een totaal programma van verschillende woningen in het lage, midden en dure segment. Daarbij kunnen er nog een aantal vrije kavels op basis van CPO worden gerealiseerd. Een hoge variëteit in woningtypologie. Niet alleen zijn er de verschillende woningtypen. Binnen deze woonvormen is nagenoeg geen enkele woningen gelijk. Dit gecombineerd met een diversiteit in aan-, op- en uitbouw mogelijkheden maakt dat De lange Akkers zeer positief is ontvangen door alle omwonenden en geïnteresseerden.

Uitgangspunten
Vanaf het begin stond vast dat De lange akkers een uitgesproken jaren ’30 uitstraling zou krijgen. Die architectuurstijl spreekt veel mensen enorm aan en staat voor kwaliteit.

Een ander kenmerk is de individuele herkenbaarheid van woningen. Door subtiele onderscheidende elementen is bijna geen woning precies gelijk. Voorbeelden van jaren ’30 architectuur die je in deze buurt gaat terugzien zijn metselwerk patronen, overstekende goten, bijzondere kenmerken in de gevels en erkers. Daarnaast worden er kwalitatief hoogwaardige en bovenal duurzame materialen gebruikt. Bijvoorbeeld een keramische pan in plaats van de standaard dakpan, of stevige houten kozijnen die niet alleen duurzaam zijn maar ook sfeer toevoegen aan de woning.

De Buurt
De lange akkers is een zogenaamde inbreilocatie in een bestaand gebied, daardoor is het van belang dat de buurt goed aansluit bij de omgeving. Sfeer en uitstraling zijn daarin bepalend. Door de kleinschaligheid en het dorpse karakter is het een heel sfeervol buurtje. U krijgt er als het ware een terug-in-de-tijd-gevoel, zonder dat het ouderwets wordt. De kwaliteit van de bebouwing en de lanen met groen erlangs geven een rijk gevoel. Wanneer u de straat inrijdt, moet u als bewoner een gevoel van thuiskomen krijgen.

Grote variatie
Toekomstige bewoners hebben inderdaad veel keuzemogelijkheden. In feite kan iedereen iets uitzoeken wat past bij de eigen situatie, want deze buurt heeft eenieder wel wat te bieden. De verschillende opties kunnen daarbij nog meerwaarde toevoegen en benadrukken tegelijkertijd het individuele karakter van de eigen woning.

De verwachting is dat De lange akkers uitgroeit tot een heel sfeervolle locatie met allure. Het grote groene veld in het hart van de buurt draagt daar zeker aan bij. Ik zie het al voor me: jeugd kan zich er heerlijk uitleven, senioren spelen er een potje jeu-de-boules of je kunt er een gezellige buurtbarbecue houden. Echt een mooi element in de wijk.”

 

Kenmerkend voor De lange Akkers is de keuzevrijheid die toekomstige bewoners hebben. Dat begint al bij de keuze tussen de verschillende woningtypes (50 woningen, 21 verschillende types).

  • 18 Beneden- en bovenwoningen, waarvan 6 types.
  • 14 Aangezingswoningen, waarvan 6 types
  • 12 Twee-onder-een-kapwoningen, waarvan 5 types
  • 4 Halfvrijstaande villa’s, waarvan 2 types
  • 2 Vrijstaande villa’s, waarvan 2 types
OpdrachtgeverOntwikkelings Groep Limmen
Status Gerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie