Villa – Nieuw Koningsduin

Deze vrijstaande villa is ontworpen in modern landelijke chalet stijl, aansluitend op het beeldkwaliteitsplan. Een moderne interpretatie van een klassieke dokters woning, met een knipoog naar de klassieke chalet stijl.

Op landgoed Bosch en Duin in Castricum aan Zee – Bakkum wordt Nieuw Koningsduin gerealiseerd. Heerlijk wonen, nabij bos, zee en duinen. Een werkelijk unieke locatie, met schitterende rijk gedetailleerde woningen. Centraal gelegen ten opzichte van vele voorzieningen en diverse uitvalswegen, midden in de natuur op steenworp afstand van het strand.

Belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp van deze villa zijn licht-luxe en ruimte gecombineerd in een toekomstbestendig en energie zuinig ontwerp. De royale erker / veranda verweeft binnen en buiten met elkaar. Vanuit elke verblijfsruimte is er een relatie met de tuin en zijn omgeving, waarbij rondom doorzichten zijn gecreëerd. Een lichte vestibule, tussen de woning en de garage, verschaft toegang tot de woning. Op de begane grond krijg je vanuit de hal toegang tot een apart toilet, bijkeuken, woonkamer en woonkeuken. De en-suite woonkeuken is gesitueerd als spil in de ruimte, met aanliggend een royale living en aansluitend een (speel)kamer en-suite. In de toekomst is het mogelijk deze en-suite te gebruiken als hoofd slaapkamer. De bijkeuken kan dan eenvoudig worden aangepast tot luxe badkamer die van alle gemakken is voorzien. (Op deze manier is het mogelijk volledig drempelloos en gelijkvloers te wonen.) De verdieping geeft ruimte aan een royale ouder-slaapkamer met inloopkast, 3 ruime slaapkamers, een apart toilet en luxe badkamer. De karakteristieke kap-verdieping herbergt een royale werkkamer, slaapkamer, installatieruimte en diverse bergingen. Het lichte opengewerkte trappenhuis, werkt als een verbindend element tussen de woonlagen.

OpdrachtgeverParticulier
AannemerSinnige bouw
StatusGerealiseerd

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie