Keijzer Papier BV – Wormerveer

Met de investering in het nieuwste type Diepdrukmachine heeft Keijzer Papier BV ons benadert om een nieuwe uitbreiding op het bestaande bedrijf te onderzoeken.

Hierbij hebben wij de bestaande situatie geanalyseerd en de mogelijkheden voor nieuwbouw op de bestaande locatie onderzocht. De plaatsing van de nieuwe diepdrukmachine vroeg dermate grote aanpassingen aan de bestaande hallen, dan nieuwbouw de beste oplossing was. Daarbij kon het bedrijf blijven functioneren tijdens de bouw van de nieuwe hal en de plaatsing van de nieuwe machine.

In de tussentijd is tevens de routing en positionering van ‘grondstoffen’, gereed product en transport geoptimaliseerd.

No-nonsense

De nieuwe bedrijfshal van een kleine 1000m² is no-nonsense vormgegeven, waarbij energie besparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel stonden. De hal is voorzien van witte EPDM dakbedekking, wat de opwarming van bedrijfshallen aanzienlijk verminderd. Daarbij is er gekozen voor veel en hoge ramen in de voorgevel en een daklicht op het noorden, waardoor een goede lichttoetreding en een prettig werkklimaat zijn gerealiseerd. Voor de verwarming van de hal wordt gebruik gemaakt van een tweetal indirect gestookte heaters, hierdoor wordt minimaal 35% bespaart op de stookkosten van een ‘normale’ gasheater. Door toepassing van lichte en reflecterende materialen aan binnenzijde, is het aantal benodigde HF TL-armaturen met de helft teruggebracht.

Reclame

De buitengevel is vormgegeven als reclame uiting. Geen schreeuwende logo’s of lichtreclames zijn nodig om ingetogen maar duidelijk te vertellen dat het hier een drukkerij betreft. De vormgeving en kleurstelling van de nieuwe hal is geïnspireerd op één van de best lopende cadeauverpakkingen van het bedrijf. Hiermee is het ooit troosteloze binnenterrein, opgewaardeerd tot een gezellig binnenplaats, waar gasten kunnen worden ontvangen, met nieuwe parkeervoorzieningen en een picknickplaat voor de medewerkers.

Films

Film nieuwbouw Keijzer Papier BV gereed

Film Keijzer Papier BV voortgang uitvoering 2

Film Keijzer Papier BV voortgang uitvoering 1

Film Keijzer Papier BV 1e paal

Film Keijzer Papier BV Schets Ontwerp – Voorlopig Ontwerp – Definitief Ontwerp

Artikel in Het ondernemersbelang Zaanstreek no.2 jg. 2012, blz. 12-13 (pdf)

OpdrachtgeverKeijzer Papier BV
AannemerFriso Bouwgroep Almere
StatusGerealiseerd
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

 1. Harry van Wilsem
  1 december, 2014 at 14:25

  Kleurfabriek op TV

  Sinds de realisatie van de nieuwe bedrijfshal van Keijzer Papier B.V. ontworpen door Van Wilsem & Cabri Architectuur en Management BNA, komt de nieuwe uitbreiding regelmatig langs op TV.

  Ik Hou Van Holland | Afl. 4 Za 29 nov. 2017 | Rond de 53.00 minuten.
  http://www.rtlxl.nl/#!/ik-hou-van-holland-192805/410d42ac-de0d-3edc-9e23-4752f8a3d488

  De Wereld Draait Door

  Origineel filmpje | TV West deel 2 | Omroepwest.nl

  http://www.youtube.com/watch?v=4J99ETqy0Rc

 2. vanwilsemcabri
  30 oktober, 2013 at 21:02

  Kim Keijzer (Directeur Keijzer Papier BV):
  “De kleuren passen perfect bij de uitstraling van het bedrijf, zeker als ze ’s avonds zijn uitgelicht. Het is kleurrijk en opvallend, maar toch gedekt en beschaafd. Het accentueert het pand, is een statement richting omgeving en straalt uit wat er binnen gebeurt. Kortom: een prachtig resultaat dat ons image optimaal onderschrijft.”

Geef een reactie