De Architectuurguide | Amsterdam IJburg

Informatie over bouwen en wonen op Rieteinland-Oost

ArchitectuurguideRieteiland-OostVan Wilsem & Cabri-2

VWENCA in De Architectuurguide Rieteiland-Oost

Op Amsterdam IJburg vereist de nieuwe woonwijk Rieteiland-Oost. Op deze unieke locatie zijn vrije kavels beschikbaar waar particulieren zelf een architect moeten selecteren voor het realiseren van een vrijstaande woning. Er is veel bouwvrijheid, de woningen moeten wel aan een aantal specifieke randvoorwaarden voldoen.

Er worden op Rieteiland-Oost uitsluitend vrijstaande huizen gebouwd. Het robuuste, natuurlijke en hoogwaardige karakter van het eiland zal in de woningen herkenbaar moeten zijn. De belangrijkste bouwregel is dat de dakvorm plat is of een lessenaarkap (1 schuine helling). Een combinatie van beide is ook mogelijk. Een andere regel is dat materialen alleen in hun natuurlijke verschijningsvorm worden toegepast. Zo ontstaat met inachtneming van de regels een bouwkarakter van stoere mooi verouderende woningen die goed passen in het hoogwaardige eilandgevoel van Rieteiland Oost.

ArchitectuurguideRieteiland-OostVan Wilsem & Cabri-1

Speciaal om particuliere opdrachtgevers in contact te brengen met architecten die affiniteit hebben met bouwen volgens deze randvoorwaarden wordt er door Bouwfonds Ontwikkeling B.V. een boek én een website uitgegeven waarin architecten hun werk presenteren. Het boek wordt door Bouwfonds Ontwikkeling verspreid tijdens informatiebijeenkomsten en gratis uitgereikt aan particulieren die op Rieteiland-Oost een woning willen realiseren. Daarnaast wordt het boek verspreid op woonbeurzen (o.a. de Beurs Eigen Huis Bouwen), via Bol.com en via de website van het architectuurplatform: De Architectuurguide.

Bouwkavels in Amsterdam, plan Rieteiland Oost IJburg.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie